Gimnastica de intretinere


Aero-Pilates

Aero-Pilates se adreseaza in special femeilor tinere si de varsta medie indiferent daca au mai practicat alta forma de miscare sau nu.
La persoanele suferind de ceva afectiuni se modifica rutina exercitiilor.

Cross-Fit

Crossfit nu este un sport definit sau o mtoda ce ara principii fixe si severe.Crossfit este un stil de viata care antreneaza corpul din mai multe „unghiuri”. Se lucreaza in regim mixt (anaerob, aerob, cardio).

Crossfit foloseste elemente de: fitness, powerlifting, haltere,atletism, gimnastica, exercitii de preventie, elemente de lupte mixte, box etc.Materialul cu care se lucreaza sunt lucruri simple: franghii, scarite, TRX, sac de box, para de box, perne, palmare, corzi, mingi medicinale, mingi Bobath,corzi, bicicleta stationara, banda de alergat, benzi elastice, tubing, spalier, ciocan-roata, gantere, haltere, discuri, kettlebell etc. Sala de Crossfit seamana mai mult cu un atalier decat cu o sala se fitness. Cu cat ii mai mare sala cu atat ii mai bine.

In Corssfit nu conteaza materialul cu care lucrezi ci scopul pe care vrei sa atingi: sa fi sanatos si apt fizic si psihic de o gramada de provocari. Crossfit nu forteaza corpul doar cu un singur tip de efort, ii ofera corpului timp de refacere fara a lua pauza totala, nu intervine plictiseala.

Scopuri Crossfit: corp armonios, tonus muscular bun, rezistenta cardiovasculara buna,procent de grasime corporala scazuta.
Sunt sporturi care completeaza bine Crossfit-ul, mai ales cele de aer liber: alergarile, power-walking, mersul cu bicicleta, mersul pe role, schiul, innotul etc.
Crossfit se adreseaza persoanelor tinere si de varsta medie care sunt antrenati (si care provin din alte alte sporturi), fosti sportivi de performanta, sportivi accidentati.