Gimnastica de intretinere


Aero-Pilates

Aero-Pilates se adreseaza in special femeilor tinere si de varsta medie indiferent daca au mai practicat alta forma de miscare sau nu.
La persoanele care sufera de anumite afectiuni, se modifica rutina exercitiilor.

Cross-Fit

Crossfit nu este un sport definit sau o mtoda ce are principii fixe si severe.Crossfit este un stil de viata care antreneaza corpul din mai multe „unghiuri”. Se lucreaza in regim mixt (anaerob, aerob, cardio).

Crossfit foloseste elemente de: fitness, powerlifting, haltere,atletism, gimnastica, exercitii de preventie, elemente de lupte mixte, box etc. Materialele cu care se lucreaza sunt simple: franghii, scarite, TRX, sac de box, para de box, perne, palmare, corzi, mingi medicinale, mingi Bobath,corzi, bicicleta stationara, banda de alergat, benzi elastice, tubing, spalier, ciocan-roata, gantere, haltere, discuri, kettlebell etc. Sala de Crossfit seamana mai mult cu un atelier decat cu o sala se fitness. Cu cat sala este mai mare cu atat mai bine.

In Corssfit nu conteaza materialul cu care lucrezi ci scopul pe care vrei sa-l atingi: sa fi sanatos, apt fizic si psihic. Crossfit nu forteaza corpul doar cu un singur tip de efort,ci ii ofera timp de refacere fara a lua pauza totala,astfel nu intervine plictiseala.

Scopuri Crossfit: corp armonios, tonus muscular bun, rezistenta cardiovasculara buna,procent de grasime corporala scazuta.
Sunt sporturi care completeaza bine Crossfit-ul, mai ales cele de aer liber: alergarile, power-walking, mersul cu bicicleta, mersul pe role, schiul, innotul etc.
Crossfit se adreseaza persoanelor tinere si de varsta medie care sunt antrenati (si care provin din alte alte sporturi), fosti sportivi de performanta, sportivi accidentati.