Kinesiotaping

Banda kinesiologica este o banda elastica si adeziva care se aseamana foarte mult cu caracteristicile de grosime si greutatea pielii umane. Are elasticititate cu 50-60% peste lungimea initiala si exercita asupra corpului uman o actiune biomecanica.

Sistemul de taping neuromuscular(TNM) este frecvent foosit in faza acuta de recuperare si poate fi combinat cu alte tehnici terapeutice precum:cryoterapia, hidroterapia, masajul, electroterapia.

TNM implica un taping deasupra si in jurul muschilor pentru a ajuta si sprijini sau pentru a preveni contractile muscular excessive.Ajuta la prevenirea suprasolicitarii tesutului muscular si faciliteaza circuatia limfei.

TNM considera ca muschii joaca un rol foarte important in corpul uman, nefiind responsabil doar cu miscarea, ci si cu controlul circulatiei venoase si limfatice.prin urmare, este acordata o mare importanta muschilor si ideii de ai trata pentru a active procesu natural de vindecare a organismului.UtilizareaTNM ridica o noua abordare in tratarea nervilor si a muschilor.Banda kinesio permite pacientului sa beneficieze de ajutorul terapeutic intreaga zi.

Mecanismu de actiune abenzi kinesio:in mod constant, muschii se contracta si se intende pe o arie normal de miscare:totusi cand muschii se contracta prea tare sau se supraintind se pot leziona si devin infamatii.Cand un muschi este inflamat, rigid din cauza oboselii,in zona dintre piele si muschi circulatia limfei este ingreunata.Apare durerea muscular.Sistemul taping ameilioreaza durerea inlesnand circulatia limfei printr-o ridicare minuscula a pielii.Atunci cand sunt aplicate, benzile creeaza o convolutie a pielii, marind spatiile interstitial..Drept rezultat scade tensiunea si iritarea receptorilor neuronali, ameliorand durerea.Prin urmare, tensiunea sistemului limfatic dispare gradat, circulatia acestuia revenin la normal.

Efecte fiziologice :

  • Elimina durerea
  • Sustine muschii in miscare
  • Inlatura congestia aparuta in sistemul circulator limfatic;
  • Ajuta la pozitionarea muschiului sau articulatiei in postura corecta pentru recuperare
  • In cazul lipsei tonusului muscular asigura pozitonarea muschiului in pozitia normala
  • Grabeste vindecarea hematoamelor si a altor traume musculare

Banda kinesiologica este folosita in spitale, clinici si echipe sportive.